Şöbiyet
Şöbiyet
Şöbiyet Tatlısı İçin Kullanılacak Olan Malzemeler
- 10 adet baklava yufkası
- Yarım su bardağı İri kırılmış ceviz
- 200 gr eritilmiş tereyağı
İç harcı için
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı irmik
- veya tercihe göre direkt kaymak da kullanabilirsiniz.
Şerbeti İçin gerekli olan malzemeler
- İki buçuk su bardağı su
- bir buçuk, iki su bardağı arası şeker
Şöbiyet Tatlısı Yapılışı İç harcı için tencereye süt ve irmiği koyup karıştırarak ylaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- 20 adet baklavalık yufkayı tezgaha alıp dört parmak genişliğinde kareler kesin.
- Kestiğiniz karelerin ortasına iri kırılmış ceviz ve iç harcından koyup muska şeklinde kapatın.
- Fırın tepsisine uç kısımları çok az altta kalacak şekilde dizin.
- Üzerine eritilmiş tereyağı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Tatlılar pişerken şerbetini hazırlayın. Şerbeti için tencereye su ve şekeri koyup karıştırın orta ateşte 15 dakika kaynatın.
- Limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ve ılımaya bırakın.
- Pişen şöbiyetlerin 1-2 dakika ilk sıcaklığı gidince ılık şerbeti her yerine gezdirerek dökün.
- 2-3 saat dinlendirin ve servis yapın. Afiyet olsun.